Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Sinterklaas is weer in het land

De dag waar heel erg veel kinderen niet op kunnen wachten is aangebroken. Sinterklaas is weer in het land. Het is dus ook aftellen tot de goedheilig man weer in een rondje over de daken maakt om alle kinderen weer te verwennen tijdens pakjesavond.

De intocht van Sinterklaas

Afgelopen weekend is Sinterklaas weer in ons land aangekomen. De intocht was namelijk afgelopen weekend. Het Sinterklaasfeest wordt massaal gevierd in Nederland en België. Het is namelijk een hele grote traditie in zowel Nederland als in België. Toch was de intocht dit jaar weer anders dan we gewend zijn. Dat heeft dan ook weer alles te maken met de corona-maatregelen die op dit moment gelden. De overheid liet het dan ook aan de gemeentes over om te bepalen of de Sinterklaasintocht dit jaar door mocht gaan. De overheid wou daar geen rol in spelen. Dit resulteerde erin dat sommige gemeentes de optochten wel door liet gaan en sommige niet. Dat had dan ook alles te maken met de QR code die je op sommige plaatsen nodig had. Gelukkig waren er nog wel genoeg gemeentes die wel besloten de intocht door te laten gaan en anders konden de kinderen de optocht thuis voor de buis volgen.

Pakjesavond 2024

5 december is het weer zover, dan komt de sint weer langs  alle schoortenen. Ook is het goed om te weten dat de sint eerst nog langs alle basisscholen gaat. De Sint slaat de basisscholen namelijk nooit over. Het weekeind voor de verjaardag van Sinterklaas komt hij even langs op alle basisscholen in Nederland. De scholen zitten dan ook al volop in de voorbereidingen om er een geslaagde dag van te maken. Ook hier is dan weer een mini intocht om de Sint te verwelkomen op de school. Verder op de dag worden er allerlei surprises uitgereikt, maar natuurlijk ook de cadeautjes. Wanneer de kinderen een fantastische dag hebben gehad op school gaan ze naar huis waar pakjesavond nog op ze staat te wachten. Nog meer cadeautjes, daar houden we allemaal toch van?

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Sinterklaas journaal

Het is al een tijdje op de buis, maar het is belangrijk dat je niks mist. Het Sinterklaasjournaal is er namelijk om alle kinderen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op de stoomboot maar ook in de pakjeshuizen waar alle cadeautjes opgeslagen liggen. Naast de Sint worden de pieten ook op de voet gevolgd om zeker te weten dat alles goed verloopt. Nu Sinterklaas al is aangekomen in ons land blijft het Sinterklaasjournaal op de buis. Hier worden updates gegeven hoe het ervoor staat in de pakjeshuizen, maar ook wanneer de kinderen hun schoen weer kunnen zetten. Sinterklaas vind het namelijk heerlijk om zoveel mogelijk weg te geven aan alle kinderen in ons land. Het kan dus zijn dat Sinterklaas nog een extra rondje doet over de daken. Dat moet je natuurlijk wel in de gaten houden want wij houden allemaal van cadeautjes.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.