Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16

De dag waar heel erg veel kinderen niet op kunnen wachten… We hebben het natuurlijk over de intocht van Sinterklaas. Wanneer komt de Sint in 2024 weer aan in ons land om onze kinderen weer te verwennen tijdens pakjesavond?

Wanneer intocht Sinterklaas 2024? ?

Intocht Sinterklaas Datum Dag Weeknummer Dagen te gaan
Intocht Sinterklaas 2024 16 november 2024 zaterdag 46 215 dagen

Wat is de intocht van Sinterklaas?

Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het kan zijn dat je niet weet wat de intocht van Sinterklaas is. Daarom leggen wij het nog een keer voor je uit. Een Sinterklaasintocht, die ook wel bekend staat als de intrede van Sinterklaas, is een traditie van het feest dat massaal wordt gevierd in Nederland en België. Tijdens de Sinterklaasintocht komt Sinterklaas uit Spanje aan in een bepaalde plaats en de goedheiligman wordt daar met een intocht verwelkomd. De intocht wordt over het algemeen gehouden in een weekend in de maand november. Wel verandert de locatie van de intocht elk jaar. Ook de datum is elk jaar anders, let daar dus goed op.

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas intocht 2024

De landelijke intocht van Sinterklaas is in 2024 op zaterdag 16 november. Gelukkig kunnen we de intocht al weer enkele jaren fysiek vieren. Dat was tijdens de corona-periode wel anders. We zaten toen namelijk nog midden in de corona-lockdown wat er voor zorgde dat de intocht virtueel was. Gelukkig is deze periode achter de rug en mogen we er nu weer massaal zijn!

Sinterklaas volgen via televisie

Wanneer je aan Sinterklaas op televisie denkt, denk je als eerste aan het Sinterklaasjournaal. Bij de landelijke intocht van sinterklaas is het Sinterklaasjournaal namelijk altijd aanwezig. Het namelijk een onderdeel van de intocht. Het Sinterklaasjournaal start zelf al voor de intocht met verschillende uitzendingen. Wanneer je goed up-to-date wil blijven rondom het Sinterklaasfeest en over Sinterklaas zelf kan je alles op de voet volgen via het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal is vanaf begin november op de buis. Ben jij benieuwd of alles wel goed gaat op de pakjesboot of als alle cadeautjes wel mee kunnen? Dat kan je dus volgen via het Sinterklaasjournaal, het favoriete televisie programma van kinderen rond het Sinterklaasfeest.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.