Vandaag: woensdag 4 oktober 2023, Week 40
` `
` `

De dag waar heel erg veel kinderen niet op kunnen wachten, de intocht van Sinterklaas. Wanneer komt de Sint weer aan in ons land om onze kinderen weer te verwennen tijdens pakjesavond?

Wanneer intocht Sinterklaas? 🛥

Intocht Sinterklaas Datum Dag Weeknummer Dagen te gaan
Intocht Sinterklaas 2023 18 november 2023 zaterdag 46 45 dagen

Wat is de intocht van Sinterklaas?

Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het kan zijn dat je niet weet wat de intocht van Sinterklaas is. Daarom leggen wij het nog een keer voor je uit. Een Sinterklaasintocht die ook wel bekend staat als de intrede van Sinterklaas is een traditie van het feest wat massaal wordt gevierd in Nederland en België. Het is namelijk een traditie in zowel Nederland als in België. Tijdens de Sinterklaas intocht komt Sinterklaas uit Spanje aan in een bepaalde plaats en daar met een intocht verwelkomd. De intocht wordt over het algemeen gehouden in een weekend in de maand november. Wel veranderd de locatie van de intocht elk jaar. Ook de datum is elk jaar anders, let daar dus goed op. Je kan natuurlijk ook altijd kijken op Jaarkalender.nl

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas intocht 2022

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 12 november 2022. Dit jaar zal de intocht dan ook weer fysiek zijn. Afgelopen jaar was dat wel anders. We zaten toen namelijk nog midden in de corona-lockdown wat er voor zorgde dat de intocht virtueel was. Dit jaar is dat dus niet het geval. Dit jaar mogen we er namelijk weer massaal zijn. Veel mensen vragen zich dan ook af of ze een corona QR-code moeten laten zien. Dat is tijdens de intocht van Delft niet het geval. Daar is iedereen toegestaan om te komen, ook wanneer je geen QR-code hebt of een negatieve test. In andere steden is dat wel het geval. In Almelo moet je wel een coronapas laten zien voordat je naar de intocht mag. Het is dus belangrijk dat je per stad of regio gaat kijken of je een coronapas moet laten zien of niet. Het verschilt namelijk per stad of regio. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de intocht te volgen via de televisie, daar wordt het namelijk landelijk op uitgezonden.

Sinterklaas intocht volgen via televisie

Wanneer je aan Sinterklaas op televisie denkt, denk je als eerste aan het Sinterklaasjournaal. Bij de landelijke intocht van sinterklaas is het Sinterklaasjournaal namelijk altijd aanwezig. Het namelijk een onderdeel van de intocht. Het Sinterklaasjournaal start zelf al voor de intocht met verschillende uitzendingen. Wanneer je goed up-to-date wil blijven rondom het Sinterklaasfeest en over Sinterklaas zelf kan je alles op de voet volgen via het Sinterklaasjournaal. Het Sinterklaasjournaal zal zelf vanaf 8 november op de buis te vinden zijn.  Het Sinterklaasjournaal zou dan ook zoals elk ander jaar gepresenteerd worden door Dieuwertje Blok die samen met Jeroen Kramer weer uitgebreid verslag doen over alles rondom het Sinterklaasfeest. Ben jij benieuwd of alles wel goed gaat op de pakjesboot of als alle cadeautjes wel mee kunnen? Dat kan je dus volgen via het Sinterklaasjournaal, het favoriete televisie programma van kinderen rond het Sinterklaasfeest.

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.