Vandaag: zondag 19 mei 2024, Week 20
de-meivakantie-2021

Het is bijna weer zover, de meivakantie ook wel bekend als de tulpvakantie staat weer voor de deur. We hadden allemaal gehoopt dat we deze vervelende tijd allang achter ons hadden kunnen laten maar helaas zit corona nog steeds in de weg. Wat voor invloed heeft dit op deze schoolvakantie en hoe kunnen we er toch het beste van maken? Je leest het hier.

Wat is de meivakantie precies

Wij kunnen er haast wel vanuit gaan dat je het wel weet. De meivakantie is de schoolvakantie die tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie in zit. Vaak ontstaat er ook enige verwarring bij deze vakantie, duurt de vakantie nou een of twee weken? Om deze verwarring te voorkomen is het handig om te weten dat in de wet staat dat elke school recht heeft op een week vakantie, maar geregeld zien we ook dat er scholen zijn die twee weken vakantie hebben. Dit is ontstaan doordat deze vakantie in de top van favoriete vakanties staan om tijdens het heerlijke lente weer er even tussenuit te gaan. Daarom wordt vaak het besluit genomen om de meivakantie met een week te verlengen waardoor de leerlingen twee weken vakantie hebben.

De feestdagen en vrijedagen rond de meivakantie

Zodra je dit ziet komen er vast goede herinneringen naar boven van voorgaande jaren. De vakantie waarbij je samen met je vrienden en vriendinnen ging kijken naar leuke evenementen die op de feestdagen rondom de meivakantie gehouden werden. Helaas gaan dit jaar de meeste festivals niet door zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag. Zoals we hierboven ook beschreven hebben hadden we graag anders gezien. Er is wel een beetje hoop! Radio 538 mag wel tijdens Koningsdag 10,000 mensen verwelkomen tijdens hun feest. Tijdens dit feest wordt er onderzoek gedaan door FieldLabs om te kijken of de evenementen branche weer snel open kan. Wist jij dat de meivakantie zo gepland wordt zodat bepaalde vrije dagen en feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag en heel soms ook Hemelvaartsdag in de schoolvakantie vallen? Helaas lukt dit niet altijd, dat kan je dan ook terug zien in de weeknummers.

Meivakantie 2021 en corona

Een combinatie die niemand wil, veel ouders zitten al met stress thuis wat ze een of twee weken lang met hun kinderen gaan doen. Geen probleem, wij helpen je! Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet die de kinderen hartstikke leuk vinden om te doen en ook nog is wat van leren.

Ga samen met je kinderen kikkerdril vangen, kinderen vinden het hartstikke leuk om met dieren om te gaan en ze verder te verzorgen. Woon jij in de stad of op het platteland en heb je een vijver of sloot in de buurt? Probeer het zouden wij zeggen. Wij weten zeker dat je er nooit spijt van zal krijgen.

Begin een moestuin

We weten het allemaal, hete liefste zitten kinderen de hele dag achter de PlayStation terwijl dat niet gezond is. Het is daarom ook belangrijk om naar buiten te gaan, helemaal in deze tijd waar kinderen veel thuis onderwijs hebben of gehad hebben. Begin daarom een moestuin, het hoeft niet groot te zijn het gaat er vooral om dat de kinderen leren hoe ze planten moeten verzorgen en dat ze daardoor hun eigen eten kunnen kweken. Er is toch niks leuker dan over een aantal maanden te kunnen smullen van je eigen gekweekte aardbeien? Wil je nou weten wanneer je moet zaaien, planten of oogsten? Bekijk dan onze zaaikalender.  

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.