Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
zomervakantie 2021 op komst

De vakantie waar wij allemaal naar uitkijken komt er weer aan! De tijd waarin de meeste Nederlanders massaal op reis gaan naar de zon, met het idee in hun achterhoofd een paar weken rust te hebben. Hoe zit het precies met de zomervakantie en de bouwvak in deze vreemde tijd? Je leest het hier.

Zomervakantie 2021 en bouwvak

Hoe zit het precies met de bouwvak en de zomervakantie? De bouwvak is een onofficiële vastgestelde periode van drie weken in de zomervakantie waarin bouwbedrijven hun projecten verminderen of tijdelijk stil liggen zodat jet bouwpersoneel vakantie kan nemen. Tegenwoordig gaat het anders. Het is namelijk niet meer verplicht. De mensen in de bouw mogen nu zelf bepalen wanneer ze vrij hebben. Het komt nog wel voor dat de meeste mensen in de bouw in dezelfde periode vrij willen waardoor het erg moeilijk kan worden voor de planning om nog actief aan alle projecten te werken. Daarom kiezen veel bedrijven er voor om drie weken dicht te gaan. Het is gewoon erg moeilijk voor de planning om nog genoeg mensen aan het werk te kunnen houden. Veel mensen denken nog wel dat de bouwvak verplicht is. Dat is het dus niet zo!

Zomervakantie corona

We hebben allemaal goede hoop! De corona maatregelen worden met de week beter. Sinds kort is het ook weer mogelijk om op vakantie te gaan in het buitenland wat weer goede hoop geeft voor de zomervakantie. We moeten er dan ook niet aandenken om nog een jaar thuis te blijven of in ons eigen land op vakantie te moeten. Toch is het ook leuk om in Nederland te blijven. Als we naar de afgelopen vakanties kijken was het toch erg populair. Dit komt omdat mensen niet het risico willen of durven nemen.

Zomervakantie 2021 weeknummers

Je vraagt je vast af welke weken het zomervakantie is? Wij hebben het antwoord. Doordat elke regio op een ander moment zomervakantie heeft kan het erg verwarrend zijn. Daarom zetten wij het even op een rijtje zodat je kan beginnen met aftellen. De zomervakantie in het Noorden is vanaf 28 t/m 33, de zomervakantie in regio Midden is vanaf week 29 t/m 34, en de zomervakantie van regio Zuid is vanaf week 30 t/m 35. Begin jij alvast met de weken weg te strepen

Zomervakantie 2021 noord, zuid en midden

Het is wel leuk om de weeknummers te weten, maar ik wil de datums weten. Geen probleem, die hebben wij natuurlijk ook voor jou. Het is eigenlijk best makkelijk uit te rekenen wanneer de zomervakantie voor jouw regio begint. Het gaat namelijk in een volgorde, als eerst is regio Noord aan de beurt, dan Midden en dan Zuid. Je werkt dus naar beneden. Wanneer je weet wanneer regio Noord zomervakantie heeft kan je heel makkelijk uit rekenen wanneer regio Midden zomervakantie krijgt. Dit is namelijk precies één week later. Voor regio Zuid is dit precies hetzelfde alleen dan moet je een week verder rekenen van regio Midden. Voordat je dit kunt uitrekenen heb je natuurlijk wel de datums nodig, wij zetten ze dan ook even voor je op een rijtje.

Regio Noord: van 10 juli 2021 tot 22 augustus 2021.

Regio Midden: van 11 juli 2021 tot 29 augustus 2021.

Regio Zuid van 24 juli 2021 tot 5 september 2021.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.