Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26
Zomervakantie 2022

Een vakantie waar we allemaal weer naar uitkijken. De tijd waarin de meeste Nederlanders kiezen voor de zon als bestemming, met het idee om lekker tot rust te komen. Hoe zit het met de zomervakantie en de bouwvak ín de zomervakantie? Je leest het hier.

Zomervakantie en bouwvak hetzelfde?

De zomervakantie is de grootste jaarlijkse vakantie voor scholieren en werkenden in Nederland en België. Het wordt ook wel ‘grote vakantie’ genoemd. Met het begrip zomervakantie duiden we op een langdurige periode van vrije tijd, maar ook dat je in die periode vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt op vakantie, dagjes weg of thuis rond om je huis bezig zijn. Het dicht zijn van de scholen in de zomervakantie, stamt volgens een door historici weerlegde theorie uit een de agrarische tijd. Toen werd er in juli en augustus veel werk verricht op het land en was er geen tijd voor school. 

De bouwvak is een periode van drie weken die valt in de zomervakantie. In deze periode zijn bouwbedrijven vaak dicht. Het is een onofficiële vastgestelde periode. Tegenwoordig is het niet meer verplicht om in de bouwvak vrij te zijn. De mensen in de bouw nog nu zelf bepalen wanneer ze vrij zijn. Het komt nog wel voor dat de meeste mensen in de bouw in dezelfde periode vrij willen waardoor het erg moeilijk kan worden voor de planning om nog actief aan alle projecten te werken. 

Weeknummers zomervakantie 2022

Weet jij nog niet welke weken het zomervakantie is? Wij hebben het antwoord voor jou. Nederland is verdeeld in 3 regio’s; regio Noord, Midden en Zuid. En ze hebben alle 3 op een ander moment zomervakantie. Voor sommige mensen kan dit nog voor wat verwarring zorgen. Daarom hebben wij even op een ruitje gezet wanneer welke regio vakantie heeft. Regio Noord heeft zomervakantie in weken 29 t/m 34, Regio Midden heeft zomervakantie in weken 28 t/m 33 en Regio Zuid heeft zomervakantie in weken 30 t/m 35.

Data zomervakantie 2022

Nu weet je welke weken er zomervakantie is in Nederland, maar nu wil je natuurlijk de daadwerkelijke data weten. Gelukkig kunnen wij jou dit ook vertellen. Het is eigenlijk best gemakkelijk om uit te rekenen wanneer de zomervakantie in jouw regio begint. Er is een volgorde van Noord naar Midden naar Zuid. Wanneer je weet wanneer regio Noord zomervakantie heeft, kan je gemakkelijk uitrekenen wanneer Regio Midden en regio zuid vakantie heeft. Overal zit vaak een week verschil tussen. Voordat je dit uit kunt rekenen heb je natuurlijk wel data nodig. Wij zetten ze even voor je op een rijtje. 

Regio Noord: 16 juli t/m 28 augustus 2022

Regio Midden: 9 juli t/m 21 augustus 2022

Regio Zuid: 23 juli t/m 4 september 2022

Populaire vakantie landen 2022

We beginnen met een land die door de corona niet beschikbaar was. Egypte. Want met de piramides van Sfinx en Gizeh, het tempelcomplex van Abu Simbel en Karnak, het dal der koningen, de zonsopkomst en de Nijl is er genoeg te beleven. 

Op het Italiaanse eiland Sardinië geniet je van de echte bounty-stranden met zeewater dat blauwer dan blauw is. De kustlijn is ruim 1850 kilometer lang en heeft vele baaitjes en mooie rotspartijen. Verder in het binnenland vind je een heuvelachtig graslandschap. 

Het hele jaar door heeft het een zonnig klimaat, schilderachtige vissersdorpjes, grote witte stranden en ontdekkingen uit het verre verleden: Gran Canaria. Het Canarische eiland heeft het allemaal. Onder de Nederlanders is Gran Canaria is het de meest populaire bestemming om te overwinteren. Maar in de zomer kom je genoeg Nederlanders op het eiland tegen, omdat het er niet kouder wordt dan 20 graden.

Lees ook:

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.