Vandaag: dinsdag 25 juni 2024, Week 26

Hieronder vind je alle schoolvakanties in regio Midden:

Schoolvakanties Midden 2024 ?

Midden 2024 Regio Van Tot Dagen te gaan
Voorjaarsvakantie 2024 Midden 17 februari 2024 25 februari 2024
Meivakantie 2024 Midden 27 april 2024 5 mei 2024
Zomervakantie 2024
Midden 13 juli 2024 25 augustus 2024 18 dagen

Schoolvakanties Midden 2024 en 2025

Midden 2024/2025 Regio Van Tot Dagen te gaan
Herfstvakantie 2024 Midden 26 oktober 2024 3 november 2024 123 dagen
Kerstvakantie 2024 Midden 21 december 2024 5 januari 2025 179 dagen
Voorjaarsvakantie 2025 Midden 22 februari 2025 2 maart 2025 242 dagen
Meivakantie 2025
Midden 26 april 2025 4 mei 2025 305 dagen
Zomervakantie 2025 Midden 19 juli 2025 31 augustus 2025 389 dagen

Veelgestelde vragen voor de regio Midden

Welke weken zomervakantie Midden 2024?

De regio Midden heeft in 2024 zomervakantie van 13 juli tot en met 25 augustus. De regio Midden is in de zomer van 2024 als ‘middelste’ aan de beurt met de zomervakantie. De regio Zuid is de eerste, daar begint de zes weken durende vakantie al op 6 juli. De regio Noord sluit af, daar begint de zomervakantie op 20 juli.

Wanneer heeft regio Midden bouwvak in 2024?

De bouwvak voor regio Midden is in 2024 van 29 juli tot en met 16 augustus. Dit zijn de weken 31 tot en met 33. De bouwvak, afkorting van bouwvakantie, is het absolute hoogseizoen in de zomer. In deze periode vieren de meeste mensen vakantie. Om drukte te voorkomen, wordt de bouwvak verspreid over de drie regio’s: Noord, Midden en Zuid.

Schoolvakanties verschillen per regio

De kans is groot dat een schoolvakantie in regio Midden niet op hetzelfde moment plaatsvindt als een schoolvakantie in regio Noord of een schoolvakantie in Regio Zuid. Ieder jaar weer neemt de overheid een besluit over wanneer de schoolvakanties in iedere regio beginnen en eindigen. Het ene jaar heeft regio Midden tegelijk schoolvakantie met regio Noord, het andere jaar heeft regio Midden tegelijk schoolvakantie met regio Zuid. Dit kan soms best verwarrend zijn, want ieder jaar ziet je agenda er weer anders uit. Wanneer hebben je kinderen nu precies vakantie? Als je in regio Midden woont, vind je op Jaarkalender.nl het antwoord. Hoe zit het met de schoolvakanties in regio Midden?

Wat is regio Midden precies?

In Nederland zijn er in totaal drie regio’s: regio Noord, regio Midden en regio Zuid. Aan de hand van deze regio’s worden de schoolvakanties ingedeeld. Weet je niet zeker tot welke regio je behoort? Regio Midden bestaat uit een aantal gehele provincies en een flinke verzameling gemeenten uit andere provincies. Woon je in Zuid-Holland, dan behoor je sowieso tot Regio Midden. Bewoners van de provincie Utrecht zullen vrijwel zeker ook tot regio Midden behoren, tenzij je in Eemnes of Abcoude woont. Uit Noord-Brabant behoren de gemeentes Werkendam (minus Hank en Dussen) en Woudrichem tot deze regio. In Flevoland behoort alleen gemeente Zeewolde tot deze regio.

Schoolvakantie regio Midden

Tot slot zijn er een hoop gemeenten in Gelderland die tot regio Midden behoren: Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doetinchem, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem,  Montferland (behalve de voormalige gemeente  Didam), Neder-Betuwe  (behalve de voormalige gemeente  Dodewaard), Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Scherpenzeel, Tiel, Voorst, Wageningen, West Betuwe, Winterswijk en Zutphen. Het lijkt nu net alsof geheel Gelderland tot regio Midden behoort, maar er zijn nog genoeg gemeenten over die tot regio Zuid behoren.

Waarom verschillen de schoolvakanties per regio?

Het onderverdelen van de schoolvakanties gebeurt op zo’n manier dat voorkomen wordt dat iedereen overal tegelijkertijd vrij heeft. Wanneer iedereen vrij heeft, leidt dit tot enorme druktes. Begrijpelijk dat men dit wil voorkomen. Echter zijn er genoeg vakanties waarbij iedereen wel tegelijkertijd vrij heeft zoals de kerstvakantie en de zomervakantie. Dit zijn de drukkere periodes van het jaar. De overheid wil niet dat er iedere vakantie overal zo’n drukte ontstaat. Vandaar dat er voor gekozen is om de schoolvakanties per regio op andere data te laten beginnen en eindigen. Vaak zie je dat regio Midden het ene jaar met regio Noord meedoet en het andere jaar met regio Zuid.

Welke schoolvakantie datums kan ik vinden op deze pagina?

Het antwoord is simpel: op deze pagina vind je de begin- en einddatums van alle schoolvakanties in regio Midden. De eerste schoolvakantie van het jaar is altijd de herfstvakantie. Hierna volgen nog de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en tot slot de zomervakantie, ook wel bekend als de grote vakantie. Op onze site kun je niet alleen zien wanneer de schoolvakanties dit jaar plaatsvinden, maar ook wanneer ze het komende jaar zijn. Ook vertellen we je hoeveel dagen er nog te gaan zijn totdat deze vakanties beginnen. Dankzij Jaarkalender.nl houd je altijd je agenda op orde.

Overzicht alle schoolvakanties in regio Midden

Hieronder vind je alle informatie over schoolvakanties in Nederland:

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.