Vandaag: woensdag 4 oktober 2023, Week 40
` `
` `

Hieronder vind je alle schoolvakanties in regio Midden:

Schoolvakanties Midden 2023 🎒

Midden 2022 Regio Van Tot Dagen te gaan
Voorjaarsvakantie 2023 Midden 24 februari 2023 4 maart 2023
Meivakantie 2023 Midden 27 april 2023 5 mei 2023
Zomervakantie 2023 Midden 13 juli 2023 21 augustus 2023
Herfstvakantie 2023 Midden 20 oktober 2023 29 oktober 2023 16 dagen
Kerstvakantie 2023 Midden 22 december 2023 7 januari 2024 79 dagen

Schoolvakantie regio Midden

De kans is groot dat een schoolvakantie in regio Midden niet op hetzelfde moment plaatsvindt als een schoolvakantie in regio Noord of een schoolvakantie in Regio Zuid. Ieder jaar weer neemt de overheid een besluit over wanneer de schoolvakanties in iedere regio beginnen en eindigen. Het ene jaar heeft regio Midden tegelijk schoolvakantie met regio Noord, het andere jaar heeft regio Midden tegelijk schoolvakantie met regio Zuid. Dit kan soms best verwarrend zijn, want ieder jaar ziet je agenda er weer anders uit. Wanneer hebben je kinderen nu precies vakantie? Als je in regio Midden woont, vind je op Jaarkalender.nl het antwoord. Hoe zit het met de schoolvakanties in regio Midden?

Wat is regio Midden precies?

In Nederland zijn er in totaal drie regio’s: regio Noord, regio Midden en regio Zuid. Aan de hand van deze regio’s worden de schoolvakanties gedeeld. Weet je niet zeker tot welke regio je behoort? Regio Midden bestaat uit een aantal gehele provincies en een flinke verzameling gemeentes uit andere provincies. Woon je in Zuid-Holland, dan behoor je sowieso tot Regio Midden. Bewoners van de provincie Utrecht zullen vrijwel zeker ook tot regio Midden behoren, tenzij je Eemnes en Abcoude woont. Uit Noord-Brabant behoren de gemeentes Werkendam (minus Hank en Dussen) en Woudrichem tot deze regio. In Flevoland behoort alleen gemeente Zeewolde tot deze regio.

Schoolvakantie regio Midden

Tot slot zijn er een hoop gemeentes in Gelderland die tot regio Midden behoren: Aalten, Apeldoorn, Barneveld, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doetinchem, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem,  Montferland (behalve de voormalige gemeente  Didam), Neder-Betuwe  (behalve de voormalige gemeente  Dodewaard), Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Putten, Scherpenzeel, Tiel, Voorst, Wageningen, West Betuwe, Winterswijk en Zutphen. Het lijkt nu net alsof geheel Gelderland tot regio Midden behoort, maar er zijn nog genoeg gemeentes over die tot regio Zuid behoren.

Waarom verschillen de schoolvakanties per regio?

Het onderverdelen van de schoolvakanties gebeurt op zo’n manier dat voorkomen wordt dat iedereen overal tegelijkertijd vrij heeft. Wanneer iedereen vrij heeft, leidt dit tot enorme druktes. Begrijpelijk dat men dit wil voorkomen. Echter zijn er genoeg vakanties waarbij iedereen wel tegelijkertijd vrij heeft zoals de kerstvakantie en de zomervakantie. Dit zijn de drukkere periodes van het jaar. De overheid wil niet dat er iedere vakantie overal zo’n drukte ontstaat. Vandaar dat er voor gekozen is om de schoolvakanties per regio op andere data te laten beginnen en eindigen. Vaak zie je dat regio Midden het ene jaar met regio Noord meedoet en het andere jaar met regio Zuid.

Welke schoolvakantie datums kan ik vinden op deze pagina?

Het antwoord is simpel: op deze pagina vind je de begin- en einddatums van alle schoolvakanties in regio Midden. De eerste schoolvakantie van het jaar is altijd de herfstvakantie. Hierna volgen nog de kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en tot slot de zomervakantie, ook wel bekend als de grote vakantie. Op onze site kun je niet alleen zien wanneer de schoolvakanties dit jaar plaatsvinden, maar ook wanneer ze in de komende jaren zijn. Ook vertellen we je hoeveel dagen er nog te gaan zijn totdat deze vakanties beginnen. Dankzij Jaarkalender.nl hou je altijd je agenda op orde.

Overzicht alle schoolvakanties in regio Midden

Hieronder vind je alle informatie over alle schoolvakanties in Nederland:

` `
` `
` `

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.