Vandaag: zondag 26 juni 2022, Week 25

Hieronder vind je alle schoolvakanties in regio Noord:

Schoolvakanties Noord 2022 🎒

Noord 2022 Regio Van Tot Dagen te gaan
Voorjaarsvakantie 2022 Noord 19 februari 2022 27 februari 2022
Meivakantie 2022 Noord 30 april 2022 8 mei 2022
Zomervakantie 2022 Noord 16 juli 2022 28 augustus 2022 20 dagen
Herfstvakantie 2022 Noord 22 oktober 2022 30 oktober 2022 118 dagen
Kerstvakantie 2022 Noord 24 december 2022 8 januari 2023 181 dagen

Je weet niet altijd zeker wanneer een schoolvakantie in regio Noord valt. Je zult niet de eerste noch de laatste ouder zijn die met zijn kind bij het hek van de school stond, niet wetende dat er een vakantie gaande was. Het kan de beste overkomen. Gelukkig kun je dankzij Jaarkalender.nl dit soort problemen voorkomen. Op Jaarkalender.nl vind je alle bijzondere datums van het jaar. Zo hou je jouw agenda op orde en vergeet je niets meer. Ook als het gaat om de schoolvakanties van kinderen in regio Noord vind je bij ons alles wat je nodig hebt om je agenda op orde te houden. De schoolvakantie in regio Noord kan namelijk op andere datums plaats vinden in vergelijking met de vakanties in regio Midden en regio Zuid.

Welke provincies en gemeentes behoren tot regio Noord?

Waar er bij een regio zoals regio Midden vele losse gemeentes zijn die tot dit gebied behoren, bestaat regio Noord vooral uit gehele provincies. Dat is net wat gemakkelijker om op te schrijven. Tot regio Noord behoren de provincies Drenthe, Friesland, Groningen, Noord-Holland en Overijssel. Ook Flevoland behoort in zijn geheel tot deze regio, op de gemeente Zeewolde na. Uit de provincie Gelderland behoort alleen Hattem tot deze regio. Daarnaast behoren uit de provincie Utrecht de gemeentes Eemnes en Abcoude tot regio Noord.

Wanneer zijn de schoolvakanties in regio Noord?

Ieder jaar vallen de schoolvakanties weer op andere datums. Als ouder is het soms nog een gedoe om deze datums correct te hebben. Dankzij Jaarkalender.nl mis je niets meer. Ook vertellen wij je te allen tijde hoeveel dagen het nog duurt voordat een schoolvakantie begint. Dit vertellen we je niet alleen voor het huidige jaar, maar ook voor de komende jaren. Zelfs voor volgend jaar kun je jouw agenda nu al op orde brengen. Dat is de kracht van onze website.

Schoolvakantie Noord

Regio Noord heeft in 2020 andere datums in vergelijking met regio Midden en regio Zuid. In 2022 hebben regio Noord en regio midden juist vaker tegelijk vakantie. Veelal wisselt dit om het jaar. Zo wordt voorkomen dat het te druk wordt bij toeristische trekpleisters. Scholen zullen over het algemeen ook delen met jou wanneer hun vakanties precies zijn. Het is goed om ook deze info in de gaten te houden, want er zijn scholen die rondom de meivakantie een extra week hieraan plakken. Soms komt dit beter uit kijkende naar de roosters van de individuele scholen. Op onze site vind je altijd de info die bepaald is door de overheid, maar in het geval van sommige schoolvakanties kan dit dus verschillen met de bepalingen van de school. Controleer dit daarom altijd nog even dubbel.

Wat kun je doen tijdens een schoolvakantie in regio Noord?

In het noorden van het land kun je vele leuke dingen gaan doen tijdens een schoolvakantie. Zo kun je een bezoekje brengen aan onze hoofdstad: Amsterdam. Niet alleen is de stad zelf heel mee, maar je vindt hier ook vele toeristische trekpleisters. Je kunt ook naar het Rijksmuseum als je zin hebt om een dagje cultuur te snuiven. Ga je liever voor een wat rustiger dagje uit, dan kun je ook hunebedden gaan bekijken in Drenthe. Maar ook een mooie wandeling in de natuur behoort tot de mogelijkheden. Regio Noord heeft je zoveel moois te bieden!

Alle schoolvakanties

Een volledig overzicht van alle schoolvakanties in Nederland: