Vandaag: maandag 22 juli 2024, Week 30
Is de herfst al begonnen?

De zomer is helaas weer afgelopen. We gaan dus weer richting de herfst en de winter, maar is de herfst al begonnen? Dat lees je hier.

Wanneer begint de herfst? 

De herfst is het seizoen van de warme kleuren, vallende bladeren en de houtkachels. Elk jaar komen er weer vier seizoenen voorbij, wanneer we bij de herfst zijn aangekomen weten we dat we richting het einde van het jaar gaan. Je vraagt je vast af wanneer de herfst begint. In 2021 begint de herfst officieel vanaf 21 september. Vanaf dat moment gaat de astronomische herfst in. De herfst duurt vervolgens tot 21 december. Op 21 december begint de winter namelijk. Toch kan het antwoord op de vraag wanneer de herfst begint elk jaar verschillen. Vaak zie je dat de herfst ook voor verwarring kan zorgen. De laatste jaren zie je namelijk steeds vaker dat we nog enkele zomerse dagen hebben in de herfst. Hierdoor raken dan ook veel mensen in de war. Dit geldt ook voor de bomen. Het ene jaar zijn de bomen in de herfst nog lekker groen en het andere jaar niet. Je moet dan ook niet altijd afgaan op je gevoel. Je kan beter afgaan op Jaarkalender. De data die op onze pagina staat klopt namelijk altijd. 

De onofficiële feestdagen tijdens de herfst

Tijdens alle seizoenen zijn er wel feestdagen, ook bij de herfst is dat het geval. We zien dan ook dat er vooral veel feestdagen zijn rondom kinderen, denk bijvoorbeeld aan Halloween, Sint Maarten en Sinterklaas. Maar we mogen natuurlijk ook niet alle huisdieren vergeten want op 4 oktober is het natuurlijk Dierendag. De dag waarop we alle dieren massaal in het zonnetje zetten. Een leuk feitje waar jij vast niet aan gedacht hebt is dat tijdens Halloween de wintertijd ook nog eens ingaat.

Wanneer begint de herfstvakantie 2021?

Wanneer je samen met kinderen over de herfst gaat praten komt de herfstvakantie ongetwijfeld aan bod. De herfstvakantie is dan ook de allereerste schoolvakantie die na de zomervakantie komt. Kinderen hebben dan al een aantal weekjes op school gezeten en dan mogen ze in de herfst weer genieten van een vakantie, heerlijk. Echter was dat vroeger niet het geval. Deze vakantie was dan ook helemaal niet bedacht om heerlijk tot rust te komen. De herfstvakantie is namelijk ontstaan zodat de kinderen konden helpen op het land. Tijdens de herfst en rond de herfstvakantie hebben de boeren in ons land het namelijk heel erg druk. De gewassen moeten namelijk geoogst worden. Ben jij nou nieuwsgierig welke groenten jij kan oogsten tijdens de herfstvakantie? Bekijk dan onze oogstkalender

Wanneer begint de winter?

Zoals we hierboven al aangaven komt de winter na de herfst. De winter heeft in de loop der jaren de naam gekregen “het duurste seizoen”. Dat komt namelijk omdat je tijdens de winter overgaat in het nieuwe jaar met veel feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan Kerst en oudjaarsdag. Wanneer je deze feestdagen hoort denk je natuurlijk gelijk aan cadeaus en een huilende bankrekening. 

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.