Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
De laatste vakantie van 2021

Over iets langer dan een maand is het zover. Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste vakantie van 2021. Wat is het jaar toch weer snel gegaan.  Maar wat komt er nog allemaal kijken tijdens de laatste vakantie van het jaar?

Wat is de betekenis van kerst

Zoals we allemaal wel weten praten we over de kerstvakantie. Maar wat is kerst eigenlijk en wat vieren we tijdens kerst? Kerst is een feest dat in Nederland elk jaar op 25 en 26 december gevierd wordt. 25 december staat ook wel bekend als eerste kerstdag. Je verwacht het waarschijnlijk nog niet, maar 26 december staat dan ook bekend als tweede kerstdag. Tijdens deze twee dagen komen families bij elkaar om samen uitgebreid te eten, elkaar cadeautjes te geven en vooral heel erg veel spelletjes te spelen oftewel veel gezelligheid. Het is dan ook niet heel erg gek dat kerst in Nederland volledig in het teken staat van gezelligheid warmte, maar ook het massaal versieren van de huizen met lichtjes en natuurlijk een kerstboom.

Waar komt kerst vandaan

Van oorsprong is kerst een christelijk feest. Kerst is namelijk de geboorte van Jezus Christus. Christenen geloven dat god zijn zoon, Jezus Christus naar de aarde zond om mensen te velrossen van hun zonden. Veel christenen gaan dan ook tijdens kerst naar de kerstnachtdienst of kermist in de kerk rond de feestdagen. Elk jaar zie je dan ook dat christenen massaal naar de kerk gaan om dit feest te vieren.

Oud en Nieuw 2021

We hebben de kerstdagen achter de rug, tijd voor de voorbereidingen op de jaarwisseling. Heb jij je boodschappenlijstje toevallig al gemaakt? Je kan de champagne, vuurwerk en de oliebollen natuurlijk niet vergeten. Wist jij al dat Oliebollen al heel wat jaren bestaan? Oliebollen bestaan namelijk al zo’n vierhonderd jaar. Hoe ze zijn ontstaan weten we nog niet echt. Er zijn namelijk verschillende theorieën over. De ene persoon zegt dat de oliebollen zijn ontstaan omdat er vroeger vet brood aan de goden werd geofferd terwijl de andere persoon zegt dat olliebollen zijn bedacht om je buik te spekken voor de rest van de winter. We weten allemaal wel dat de winters vroeger een stuk kouder waren dan we ze nu kennen.

⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.

Nieuwjaar

Elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen is een eeuwenoude traditie. Wist jij dat we het vroeger juist op een hele andere manier vierde? Toen gingen we massaal zingend langs de deuren voor wat eten of geld. Ongeveer zo’n vijftig jaar geleden moesten kinderen voor hun ouders speciaal nieuwjaarswens opzeggen. Toch zijn er ook een heleboel tradities hetzelfde gebleven. Als we een tijdje terug gaan in de tijd zagen we dat de Romeinen nieuwjaar vierden met heel erg veel eten en drinken. Dat doen wij dan ook steeds. 1 januari is dan ook een dag waar wij net zoals bij kerst een heerlijk diner hebben en natuurlijk ook een heleboel lekkernijen. Kunnen we dan ook al zeggen dat de maand december in het teken staat van feest en lekkernijen?

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.