Vandaag: maandag 15 april 2024, Week 16
Feestdagen en bijzondere dagen 2021

2021 is er bijna en velen vragen zich af hoe het zal zijn na een turbulent jaar dat in het teken stond van covid. Natuurlijk zullen alle feestdagen in 2021 gewoon weer plaatsvinden zoals Pasen en kerst. Maar wat staat ons verder nog te wachten in 2021? Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste gebeurtenissen die ons te wachten staan in het komende jaar. 

2021: het jaar van vrede en vertrouwen

2021 begint op vrijdag van de Gregoriaanse kalender. Het is het 21e jaar van het 3e millennium, het 21e jaar van de 21e eeuw. Het is ook het 2e jaar van het decennium van de jaren 20. Voor dit jaar staan er al wat belangrijke zaken gepland. De Verenigde Naties hebben 2021 namelijk uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Vrede en Vertrouwen. Het is ook het Internationaal Jaar van de creatieve economie voor duurzame ontwikkeling en het Internationaal Jaar van groenten en fruit. Een hele waslijst dus en er zullen ongetwijfeld evenementen georganiseerd worden om deze zaken te vieren.

Het jaar van de comeback

Door covid zijn er erg veel evenementen niet doorgegaan. Om dat goed te maken zal 2021 het jaar zijn van de comeback en veel mensen kijken daarom uit naar wat er plaats gaat vinden. In 2021 zullen de meeste grote evenementen plaatsvinden die oorspronkelijk in 2020 werden gehouden, waaronder het Eurovisie Songfestival, de Olympische Zomerspelen 2020 en de Expo 2020. Deze werden uitgesteld of geannuleerd en gaan hopelijk in het nieuwe jaar weer door in een vorm zoals voorheen. Dit geldt ook voor UEFA Euro 2020 dat in heel Europa wordt gehouden en de Copa América die in 2021 wordt gehouden in Argentinië en Colombia. 

Voorspelde en geplande evenementen die plaatsvinden in 2021

Op 1 januari vervalt het copyright van boeken, films, muziek en andere werken die in 1925 zijn gepubliceerd. 20 januari is een belangrijke dag voor de Verenigde Staten. De winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 wordt dan ingehuldigd voor een termijn van vier jaar als president van de Verenigde Staten. Op dit moment vinden de verkiezingen plaats tussen Democraat Joe Biden en de zittende Republikeinse president Donald Trump. Voor ruimteliefhebbers zal op 18 februari naar verwachting de NASA’s Perseverance-rover op Mars landen en daarmee een grote stap in het onderzoeken van de rode planeet zetten. Verder zal de op een na kortste totale maansverduistering van de 21e eeuw naar verwachting op 26 mei plaatsvinden op  en duurt slechts 14 minuten en 30 seconden. Tot slot zal op 11 september 2021 de aanslagen van 9/11 in 2001 twintig jaar oud zijn.

Eindelijk af: grote bouwprojecten die worden afgerond in 2021

Natuurlijk zullen in 2021 ook eindelijk wat grote bouwprojecten worden afgerond als alles volgens schema loopt. Zo staat de opening gepland van de Dubai Creek Tower. Na voltooiing zal het de hoogste toren ter wereld worden met zijn 827 meter. De Jeddah-toren die 1 km lang is moet ook worden voltooid en zal dan het het hoogste gebouw ter wereld worden en het eerste gebouw dat 1 km hoog is. Tot slot staat het Grand Egyptian Museum in Giza ook in de planning. Dit gigantische museum zal een immense collectie oud Egyptische kunstvoorwerpen huizen en het is het grootste archeologische museum ter wereld. Het gebouw zal naar verwachting ook in 2021 worden voltooid. 

Feestdagen in 2021

Als je alvast wil plannen wanneer je in 2021 vrij bent kan je op deze digitale kalender alvast zien op welke dagen Kerst en Pasen vallen. Ook vind je er ander Nederlandse feestdagen zoals Pinksteren en Hemelvaart. Zo heb je in een oogopslag zicht op welke dag Koningsdag valt en of je vrij bent op bevrijdingsdag. 2021 wordt zo veel inzichtelijker voor jouw plannen en maak gebruik van de kalender om je tijd alvast goed in te delen. Het komende jaar zal spannend worden dus wees goed voorbereid en zorg ervoor dat je al jouw afspraken al in jouw agenda staan. Wij wensen je alvast een prettig en gezond 2021.

? Blijf nog even in 2020 en lees alle feestdagen van 2020.

Wil je dit resultaat opslaan?

Als je dit resultaat opslaat, kun je het later terugvinden in je account.